Peter vertelt het verhaal achter zijn welbekende Prong-pet en we sluiten eind ‘88 de eerste vijf jaar Trash That Beat af met het volgende citaat: “Trash That Beat zal blijven verschijnen zolang de Nederlandse muziekpers en radio kloten zijn en ze het publiek onvoldoende informeren over wat er te koop is en wat er werkelijk uitkomt”. Dit en nog veel meer in de 11e aflevering van Trash That Podcast!

In 1988 verschijnen enkele mooie re-releases op cd en in Trash That Beat, dus we ontkomen er niet aan om een cd-speler aan te sluiten. Verder heeft Peter in de Vera Krant weer de nodige kritiek op de vaderlandse muziekpers en besteden we aandacht onder meer Pixies, GOD, Camper van Beethoven, Das Damen, Sylvia Juncosa en Gibson Bros!

Grasduinend door Vera Kranten uit ’87 en ‘88 besteden we aandacht aan onder meer Bad Brains, Pussy Galore, GG Allin, It Dockumer Lokaeltsje en Soul Asylum!

We komen aan in 1987. VERA overleeft na fanatiek actievoeren een bezuinigingsronde, Peter gaat op tour met Moving Targets en we besteden aandacht aan onder meer fIREHOSE, Screaming Trees, Henry Rollins & Yo La Tengo!

We zijn in 1986. Er heerst een interne tweestrijd in jongerencentrum VERA waarbij het muzikale kamp onder leiding van Peter Weening een klinkende overwinning boekt. Daarom in deze uitzending ook weer meer dan genoeg muziek van onder andere Dinosaur (Jr.), Cosmic Psychos, Kobus gaat naar Appelscha en Spacemen 3!

We gaan in rap tempo door 1985 en onder meer Scratch Acid, Marks grote held Alex Chilton en the Butthole Surfers komen aan bod. En op het eind wacht een speciale muzikale toegift!

Na onder meer the Leaving Trains en the Lyres wordt het eerste jaargang Trash That Beat afgesloten met the Jesus and Mary Chain en belanden we in 1985. Peter vertelt over zijn band the Mad Cowboy Experience, het slechtste concert in VERA ooit en the Replacements komen langs!

 

Peter boekt de eerste show van the Scientists in Europa, vertelt over zijn ervaringen met Jeffrey Lee Pierce en the Gun Club en daarnaast komen onder meer the Honeymoon Killers, Flipper en zelfs the Bangles langs!

We zijn in 1984. De cowpunk doet zijn intrede en daarnaast komen onder meer the Wipers, Claw Boys Claw en Hüsker Dü aan bod!

Peter Weening en Mark Lada duiken aan de hand van de Trash That Beat lijsten en smakelijke anekdotes van PePr verder in de roemruchte geschiedenis van VERA.

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App